Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption

Grafikët linearë

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Linear, grafik i sipërfaqes

Lëvizja e çmimit mund të përfaqësohet si një linjë. Grafikët e zonave dhe ato lineare janë në dispozicionin tuaj për këtë. Por shumicën e kohës Shandanët japonezë përdoren për të parë grafikët dhe analizën e situatës së sotme të tregut.

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Tabela e shandanëve japonezë

Shandanët japonezë

Shandanët përmbajnë informacion mbi ndryshimet e çmimeve për një periudhë të caktuar kohore dhe përbëhen nga trupi dhe fitili.

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Fitil dhe një trup

Kufiri i trupave tregon çmimin e hapjes dhe mbylljes ndërsa kufijtë e sipërm dhe të poshtëm të fitilit tregojnë çmimin maksimal dhe minimal.

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Të dhënat e çmimeve në një shandan

Nëse çmimi i një aktivi rritet, atëherë shandani bëhet i gjelbër. Nëse çmimi ulet, shandani bëhet i kuq. Një shandan pesë-minutësh përmban informacion në lidhje me ndryshimet e çmimeve gjatë kësaj periudhe të caktuar. Ju gjithashtu mund ta imagjinoni atë si 5 periudha një minutëshe të cilat do të përmbajnë të njëjtat të dhëna, por në një shkallë të ndryshme.

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Shandani 5-minutësh përmban të dhëna nga 5 periudha një minutëshe

Grafik me shtylla

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Shufrat janë të ngjashme me shandanët

Bare janë projektuar në të njëjtin parim. Ato janë bërë nga vija vertikale dhe dy të shkurtra pingul majtas dhe djathtas. Vijat pingule tregojnë çmimet e hapjes dhe mbylljes dhe vijat vertikale tregojnë çmimin minimal dhe maksimal.

Lloje të ndryshme grafiku të shpjeguara në platformën ExpertOption
Çmimet në një grafik me shtylla

Pse shandanët janë më të njohurit?

Shandanët japonezë janë të njohur në mesin e tregtarëve profesionistë. Vlera e një grafiku shandani është në lehtësinë e guximshme të përdorimit dhe thellësinë e informacionit me ta. Tregtarët fitojnë jo vetëm një imazh, por edhe një instrument themelor analitik të plotë, pa të cilin shumica e treguesve nuk janë të mundur.

Ne ju dëshirojmë një përvojë të këndshme tregtare.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!